OKULLARDA ORMAN PROJESİ

27.09.2023 78

Okullarda Orman Programı okul öncesi, ilk ve ortaokullarda uygulanan, amacı orman eko-sistemi ile ilgili bilginin ormanın içinde, ormanlara inceleme gezileri düzenleyerek arttırılması ve deneyimlerin uluslararası düzeyde paylaşılması olan bir çevre eğitim programıdır.

700.000 öğrenciyle, 28 ülkenin FEE’ye bağlı olarak yürütmekte olduğu bu Program'a ülkemiz TÜRÇEV'in programlarından biri olarak 2004 yılında katılmıştır.

Programın hedefi, çocuklarda çevre bilinci oluşturmasının yanında, başta okullarda orman timinde yer alan öğrencilere olmak üzere programa katılanlara güçlü bir kimlik kazandırması, grup çalışması alışkanlığı aşılaması, gözlem yapma ve raporlama yeteneğini geliştirmesi bakımından öneme sahiptir.

Okulumuz 4 Yaş Grubu  öğrencileri öğretmenleri Selma AKTAŞ, Leyla BAŞ rehberliğinde, Okullarda Orman projesini geçen yıl olduğu gibi bu yıl  devam ettireceklerdir.

05-10-2023

Detaylı Bilgi İçin : TÜRÇEV Okullarda Orman